Occasions, APK Keuring, reparatie en auto onderhoud voor alle merken

Voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers is het belangrijk dat uw auto technisch goed in orde is. Bovendien wordt de milieuwetgeving steeds strenger. Daarom moet uw auto aan een aantal eisen voldoen.

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto in goede technische staat blijft. Om dit te controleren, moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

Wat houdt deze controle in?

De wet schrijft voor dat de APK-keurmeester op drie onderdelen moet letten:  

Verkeersveiligheid, milieu en registratie

Tijdens de APK keurt de keurmeester uw auto op allerlei eisen op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie:

 • Verkeersveiligheid:
  Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
 • Milieu:
  Uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.
 • Registratie:
  Kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

 

Verplichte roetfiltertest bij dieselauto’s

Vanaf 1 januari 2023 is de roetfiltertest een verplicht onderdeel van de APK. Alle dieselvoertuigen die een roetfilter hebben, moeten deze test halen. De keurmeester meet bij dieselauto’s zonder roetfilter vanaf bouwjaar 1980 hoeveel roet ze uitstoten.

Meting uitstoot uitlaatgassen bij APK
Bij auto's met een bouwjaar van 1993 of later is er tijdens de APK ook een viergasmeting. Deze bepaalt of de auto niet meer uitlaatgassen uitstoot dan wettelijk mag. De viergasmeting wordt gedaan bij auto's met een benzinemotor of een lpg-motor met een geregelde katalysator.

Uitlezen brandstofgegevens

Voor auto's (t/m 3500 kg) die vanaf 1 januari 2021 op de weg zijn gekomen, verzamelt de keurmeester gegevens over het brandstof- en elektriciteitsverbruik. Wij sturen deze gegevens anoniem naar het Europees Milieuagentschap, zodat de EU een goed beeld van het echte verbruik van voertuigen krijgt. U mag het uitlezen van deze gegevens weigeren. Bekijk deze video voor meer informatie.

Meer informatie

De APK-regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. Daarnaast vindt u de regelgeving ook op onze website APK-regelgeving. Deze website is bedoeld om APK-keurmeesters te ondersteunen bij het uitvoeren van APK-keuringen. De informatie kan daarom technisch zijn. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw garage.  • Wanneer moet uw auto APK-gekeurd worden? Vul hieronder uw kenteken in:

 • Heeft u het wel eens meegemaakt dat uw auto het zomaar begaf? Met Bosch Car Service Pechhulp weet u dat u op elk moment van de dag, wáár dan
  ook, kunt rekenen op adequate
  en snelle hulp

  Lees meer...

 • Elk voertuig met airco moet minstens één keer per jaar voor een controle naar de gespecialiseerde aircowerkplaats.

  Lees meer...

Als u op zoek bent naar service van hoge kwaliteit, dan bent u op het juiste adres bij Bosch Car Service: Wij bieden advies, reparatie en onderhoud. Bosch Car Service is de grootste merkonafhankelijke serviceformule voor autobedrijven in Nederland. Voor onderhoud en herstelwerkzaamheden aan auto's van alle merken. Uw auto is bij Bosch Car Service dan ook in goede handen. Ons netwerk staat elke dag voor u klaar om u letterlijk op weg te helpen.